Tupeu de infractor: Funtrip

 

Autorul acestui articol are perfectă dreptate, mai puțin cu partea pierderii licenței de turism. Am înțeles că dacă Funtrip își va pierde licența de turim zilele acestea, nu va fi o problemă pentru cei care au încheiat contracte atunci când licența era activă.

Având în vedere că mai toată lumea a plătit înainte de 9 februarie, atunci când mizerabilii de la Funtrip au dat acest mail, cred ca este corect să asumăm că toți păgubiții vor putea să acceseze polița Omniasig.

Exact așa cum susține supervizor.ro, cu un “tupeu maxim de infractor”, Funtrip ne-au comunicat că îndată ce se va deschide dosarul de insolvența, vom fi contactați de Omniasig.

Dar:

  1. Dosarul de insolvență încă nu a fost deschis. Ultima data am verificat ieri!
  2. Cum să ne contacteze Omniasig dacă ei nu știu cine suntem? Din câte știu, Funtrip nu a oferit celor de Omniasig lista celor păgubiți. Este suspect că Funtrip nu au încă această listă, este un document obligatoriu care trebuie depus pentru dosarul de insolvență. Avocata lor răspunde fără nimic concret sau nu răspunde deloc (chiar nu există un reprezentant al presei care să îi adreseze doamnei niște întrebări serioase?)
  3. Polița de asigurare de la Omniasig expiră în 3 martie deci dosarele de daună trebuie deschise asap. Pentru a deschide dosarul de daună trebuie să ne încadrăm între anumite termene.
  4. De asemenea, incompetenții de la Funtrip nu au fost în stare nici măcar să citească polița de asigurare Omniasig și să vadă termenii și condițiile din ea. Acea poliță este pentru insolvabilitate (nu insolvență, ceea ce e diferit!) și/sau faliment. Deci turiștii puteau să deschidă dosarele de daună încă din 9 februarie, când Funtrip a ajuns la capătul sacului cu minciuni și au recunoscut că ei demarează insolvența pentru că logic, sunt în stare de insolvabilitate. Ne-au mințit chiar și în ultima clipă, punând în pericol posibilitatea de a deschide dosarul de daună în timp util! 

Dacă într-adevăr acest dosar de insolvență nu se deschide mai repede , înseamnă că e ceva foarte, dar foarte putred la mijloc și amână depunerea dosarului pentru că le este teamă să expună mizeriile pe care le-au făcut. Insolvența nu se declară peste noapte, trebuie să pregătești toate actele firmei, lista creditorilor, dosarul ajunge la un tribunal etc.

Ei bine, acesta este un aspect care mie cel puțin îmi dă speranțe. Știu că banii nu îi voi recupera integral, dar sper să putem demonstra în instanță că a fost vorba de înșelăciune, nicidecum de prost management.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s